Osama Abdulrasol - Helloune - François Taillefer

concert

Osama Abdulrasol - Helloune - François Taillefer

Osama Abdulrasol is geen onbekende in onze muziekclub.

Hij verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Hij toerde de wereld rond met ronkende namen als Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Lula Pena, Wannes Van de Velde, Sioen en vele anderen. Zijn melodieën vormen dan ook een brug tussen Oost en West. Osama’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld.

Zangeres Helloune vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen. Ze vleit zich zo moeiteloos in de gebalanceerde mix van westerse en oriëntaalse muziek van dit trio.

 

De Frans-Canadese percussionist François Taillefer wekt op zijn unieke collectie van percussie-instrumenten de ritmes van India tot het Midden-Oosten tot leven.

Op het podium vormen deze 3 muzikanten met hun passie en virtuositeit een sprankelende combinatie. Met qanun, zang & percussie laten ze verschillende achtergronden, stijlen en talen vermengen tot een nieuw geluid, een frisse klank in de wereldmuziek van vandaag.Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 20u

startpagina Muziekclub 't Ey