Raphaël De Cock & ensemble: Halewyn

concert in de stadsschouwburg

“De legendarische legende over een prinses die de held uithing door een massamoordenaar te onthoofden.” In de meeste sprookjes en verhalen moet de prinses door een ridder of een prins gered worden. Ze zit bijvoorbeeld in een toren opgesloten of heeft te maken met een lastige draak of een boze stiefmoeder. De prinses uit het lied van Heer Halewyn hoefde echter niet gered te worden, zij is zelf de held van het verhaal.

Multi-instrumentalist Raphaël De Cock (Griff Trio, Osuna, A Contrabanda, ...)  brengt met Halewyn een eigentijdse voorstelling gebaseerd op de befaamde middeleeuwse ballade van Heer Halewijn. Tijdens zijn reizen ontdekte Raphaël dat er talloze varianten van deze ballade bestaan: van IJsland, Hongarije tot zelfs Sefardisch Marokko. Maar de oudste wortels liggen blijkbaar in onze contreien. Net daarom brengt hij ook artiesten met verschillende achtergronden samen om van-uit de verschillende  ‘talen’ die elk van de artiesten speelt / zingt / spreekt / tekent / beweegt te komen tot een project vol hybride invalshoeken.

De toevoeging van nieuwe muziek(stijlen) en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling van dit verhaal. Een geluidskunstenaar en een zandkunstenares scheppen de juiste sfeer, de prinses-heldin en de schurk Halewyn krijgen een stem en zingen hun verhaal.

Met Aline Goffin (zang, keyboards, ukelele), Nele Callebaut (spel), Colette Dedyn (zandkunst), Bert Ruymbeek (chromatisch accordeon), Edwin Vanvinckenroye, (zang, viool, bratsch & viola d’amore), Stef Vanderhaeghe (elektronische muziek & soundscapes), Raphaël De Cock (zang, klarinet, duimpiano, fluiten, hardangerviool).

I.s.m. CC Sint-Niklaas.Inkom leden € 12 / niet-leden € 15
Klik op de "Tickets"-knop en je komt terecht op de ticketsite van CC Sint-Niklaas.

Deuren open om 19u

Opgelet: dit evenement heeft plaats in de
Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1
9100 Sint-Niklaas

startpagina Muziekclub 't Ey