Raske Drenge

concert & cd-voorstelling

Raske Drenge

Het duo Beerten – Finsson toert al twee jaar langsheen verschillende uithoeken in Noord-Europa. Voorbije zomer waren deze frisse nieuwkomers eindelijk voor het eerst te zien in Vlaanderen waar ze uitblonken met passages op Gooikoorts en NaFirBolg. Met het uitkomen van hun 'debut album' begint het jonge duo aan een nieuw en veelbelovend hoofdstuk onder de naam Raske Drenge.

In 2017 ontmoetten Oscar Beerten (België) en Ragnar Finsson (Faeröer Eilanden) elkaar in Zweden waar ze samen aan het Folk- en Wereldmuziek departement studeerden in Malmö Academy of Music (MHM). Het duurde niet lang vooraleer het duo een concertklare set creëerde met eigen composities en trads waar ze hun eerste concerten speelden in Malmö en op het Copenhagen Jazz Festival. Intussen studeerde Oscar de Noorse hardangerviool aan de Universiteit in Rauland, Noorwegen. Dat opende veel deuren om zich te laten inspireren door Noorse folk muziek waardoor de hardangerviool al snel een hoge status kreeg in hun muziek.

Een gemeenschappelijke passie voor Scandinavische folkmuziek, Oldtime en Punk is wat deze twee heethoofden met verschillende achtergrond en nationaliteit, verbindt. Raske Drenge brengt nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk attitude.

Dit jong viool- en gitaarduo stelt hun debuutalbum voor waarbij ze oude Faeröerse Kvæði (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek combineren met een unieke bombshell van trans-Atlantische muziekstijlen als resultaat. Jong bloed uit Scandinavië en Vlaanderen dus dat niet aan uw oog ontsnappen mag!Inkom leden € 7 / niet-leden € 10

Deuren open om 15u

startpagina Muziekclub 't Ey