The Trials of Cato

concert

The Trials of Cato

Ze worden weleens de Sex Pistols van de folk genoemd (door John Davis, die de opnames van Led Zeppelin heeft geremastered). Dit Brits trio heeft zich in korte tijd flink laten opmerken, tot instemmend gejuich van een massa critici. Vorig jaar oktober wonnen ze de BBC Radio 2 Folk Award voor het beste album en tevens hun debuut, "Hide and Hair". Met een tweede album zijn ze volop bezig en testen de nieuwe nummers uit tijdens een lentetournee in het Verenigd Koninkrijk, die hen aansluitend ook naar onze muziekclub brengt.

Ze brengen een duidelijk eerbetoon aan traditie, tegelijk dat oud materiaal hervormend tot iets energiek en modern, met stampende melodieën en boeiende verhalen. Inclusief een flinke knipoog naar de sixties en seventies.

The Trials of Cato kwam tot leven toen ze in Beiroet woonden en daar als leraar werkten, maar ze zijn afkomstig uit Noord-Wales en Yorkshire. Ze tourden een jaar door Libanon en intrigeerden hun publiek in de grootste zalen van het land met de kruising van traditionele invloeden. In de winter van 2016 keerden ze terug naar Engeland en hebben sindsdien een stevige afdruk nagelaten in de Engelse folkscene.

Een te ontdekken, briljante band!

“One of the real discoveries on the folk circuit in recent times”
– Mark Radcliffe, BBC Radio 2

Met:
Robin Jones - mandoline, tenor banjo, zang
William Addison - Ierse bouzouki, zang
Tomos Williams - akoestische gitaar, zangInkom leden € 8 / niet-leden € 11

Deuren open om 15u

startpagina Muziekclub 't Ey