Onze werking...

 

De werking van ‘t Ey is gebaseerd op respect. Bovendien streven we naar kwaliteit in alles wat we doen. We willen muzikanten en publiek letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen om vanuit die ontmoeting ‘rijker’ naar huis te keren.


Onze werking is mogelijk dank zij onze leden (we werken met jaar- en of daglidkaarten, een inkomticket is tevens een daglidkaart voor niet-leden) en vooral onze vrijwilligers. We realiseren onze concertjes met de onmisbare steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas. En onze gerespecteerde sponsors: Keymusic, Huisbrouwerij Boelens, Brouwerij Bavik, Deuren en Ramen Declerck en DVV-Belsele.

Milde schenkers dragen we in ons hart...


Onze foyer is enkel open wanneer er iets te beleven valt. Noem onze foyer a.u.b. nooit een café...

 

Een korte geschiedenis...

 

Muziekclub 't Ey is een muziekclub met een missie. We focussen vooral op kwetsbare en akoestische muziek. Onze visie op folk is zéér ruim. Dat kan ook niet anders, want niemand kan een definitie plakken op dit intercultureel en zeer divers genre. Wortels zijn belangrijk, evolutie vanzelfsprekend. We willen mensen samenbrengen en rijker worden van elkaar en elkaars muziekjes.
 
Een beetje geschiedenis? In 1992 werd de voorloper van ’t Ey, ’t Eynde, opgericht. ‘t Eynde (aan de overzijde van waar ‘t Ey zich bevindt) mikte vooral op folkmuziek, maar ook meer populaire acts als Raymond vh Groenewoud, Philip Catherine, Willem Vermandere, Roland of Wannes Van de Velde passeerden er het podium. Vanaf 2001 vond vzw ’t Ey (de -nde- lieten we ‘vallen’) een onderdak in de gewezen basisschool van Belsele, recht tegenover het vroegere Eynde.
 
In de voorbije jaren werd het gebouw (erfpacht met de stad Sint-Niklaas) door tientallen vrijwilligers en één gesubsidieerde werkkracht uitgebouwd tot een muziekclub die naam waardig. Op dit ogenblik werken we met 1,3 beroepskrachten en een tachtigtal vrijwilligers. In 2000 werden een vijftiental concerten georganiseerd. Op dit ogenblik zijn dat er jaarlijks gemiddeld zestig.
 
In 2007 kreeg de vrijwilligersploeg van ‘t Ey de cultuurprijs van de stad Sint- Niklaas voor zijn onafgebroken werking en z’n internationale uitstraling sinds 1991. Niet alleen in folkmiddens, maar ook voor veel muziekliefhebbers uit andere genres is “‘t Ey in Belsele” ondertussen een vaste waarde.
Een echt Belseels streekproduct met bovenlokale uitstraling. Ondanks de barre economische tijden blijven we dank zij onze vrijwilligerswerking enthousiast. In 2014 organiseerden we 73 concerten en tal van andere activiteiten.
In 2015 intensifiëren we onze werking. We werken nauw samen met de plaatselijke basisscholen om jonge kinderen de kans te geven kennis te maken met 'andere' muziek. Even geheel terzijde, maar wel leuk: we doen dit op een nieuwe vloer... Tussen Kerst en Nieuwjaar hebben we de versleten oude vloer vervangen. Het eten smaakt nog eens zo lekker op een nieuw en proper bord...

startpagina Muziekclub 't Ey