1/24

De partners van

Muziekclub 't Ey:

(Onderstreepte woorden zijn klikbaar)

 

Muziekmozaïek

Impulscentrum voor folk en jazz.

 

Folkforum

Een niet gedefinieerde samenwerking met collega’s in gans Vlaanderen en in eerste instantie met Dranouter Centrum (Dranouter), ’t Smiske (Asse), Den Beulenbak (Antwerpen), Muzikantenhuis (Gent) en vele anderen.

 

d'Academie Podium Sint-Niklaas

Dé Stedelijke academie voor muziek, woord en dans, afdeling folk- en wereldmuziek.

 

Stad Sint-Niklaas

Op regelmatige basis werken we samen met ons stadsbestuur.

 

Cultuurcentrum Sint-Niklaas

Sinds enkele jaren biedt onze samenwerking spannende akoestische muziek aan.

CMB: Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (Puurs)

een eerste samenwerking in 2014 is het project "De hommelklas van ’t Ey".

 

De lagere scholen van Belsele

Sinds 2012 worden op regelmatige basis programma's gemaakt of aangeboden aan onze drie lokale scholen. Gavertje 4, Sint-Lutgart en De Ritsheuvel. Kleinschaligheid kan een oplossing zijn voor vele dingen, in ieder geval moeten de kinderen niet meer op een bus om in een professioneel theater cultuur te proeven.

 

De Grote Kornemuze

Doedelzakgezelschap waar we uiteraard doedelzakgetinte dingen mee organiseren (Doedeldag).

 

Djangofolllies

Een organisatie van Brosella waar we aan meewerken. We zijn trouwens ook grote fan van Brosella!

 

Gooikoorts

We helpen graag mee aan één van de fijnste en puurste volksmuziekfestivals in België.

 

Muziekclub 't Ey is een kleinschalige muziekclub met een gedurfde missie: kwetsbare en akoestische muziek. Onze visie op folk is dan ook zéér ruim. Wat onmogelijk anders kan, want niemand kan een definitie plakken op dit intercultureel en zeer divers genre. Wortels zijn belangrijk, evolutie vanzelfsprekend.

Bij ons hoor je muziek die best tot haar recht komt tijdens een intiem concert. Onze kleinschaligheid zorgt voor een heel intense en pure muziekbeleving, voor zowel artiesten als publiek. We willen muzikanten en publiek letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar te brengen, om vanuit die ontmoeting ‘rijker’ naar huis te keren.

 

Naast concerten organiseren we tentoonstellingen (schilderkunst, fotografie, tekeningen,...) onder de naam Eygalerij en workshops (vaak rond folkmuziek of -instrumenten). We werken samen met o.a. de stedelijke muziekacademie en het CC van Sint-Niklaas, diverse bevriende muziekpodia, lokale én landelijke verenigingen, voor het organiseren van grotere activiteiten.

Onze privacyverklaring kan u hier vinden.

De Fanteyfare

 

De Fanteyfare was tot midden 2019 het huisorkest van Muziekclub 't Ey.

Onze werking...

 

De werking van ‘t Ey is gebaseerd op respect. Boven alles streven we naar kwaliteit in alles wat we doen.


Onze werking is mogelijk dankzij onze leden (we werken met jaar- of daglidkaarten. Een inkomticket is tevens een daglidkaart voor niet-leden) en vooral onze vrijwilligers. We realiseren onze concertjes met de onmisbare steun van de Vlaamse Gemeenschap, de stad Sint-Niklaas en onze gerespecteerde sponsors: Keymusic, huisbrouwerij Boelens, brouwerij Duvel Moortgat en DVV-Belsele.

Milde schenkers dragen we in ons hart...


Onze foyer is enkel open wanneer er iets te beleven valt. De openingstijden zijn dus nooit vast; en zijn te vinden in ons programma.

 

Een korte geschiedenis...

 

In 1992 werd de voorloper van ’t Ey, ’t Eynde, opgericht aan de overzijde van waar ‘t Ey zich nu bevindt. We mikten vooral op folkmuziek, maar ook meer populaire acts als Raymond van het Groenewoud, Philip Catherine, Willem Vermandere, Roland of Wannes Van de Velde passeerden het podium. Vanaf 2001 vond vzw ’t Ey (de nde lieten we symbolisch ‘vallen’) een onderdak in de gewezen basisschool van Belsele.
 
In de voorbije jaren werd dat gebouw (in erfpacht van de stad Sint-Niklaas) door tientallen vrijwilligers en een gesubsidieerde werkkracht uitgebouwd tot een muziekclub die naam waardig. Momenteel werken we met 2 VTE (voltijds equivalenten; 1 voltijds en 2 halftijds) en een tachtigtal vrijwilligers. In 2000 organiseerden we een vijftiental concerten, op dit ogenblik jaarlijks gemiddeld zestig...
 
In 2007 kreeg de vrijwilligersploeg van Muziekclub ‘t Ey de cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas voor zijn onafgebroken werking en z’n internationale uitstraling sinds 1991. Niet alleen in folkmiddens, maar ook voor andere muziekliefhebbers is “‘t Ey in Belsele” ondertussen een vaste waarde waar steevast fijne ontdekkingen te doen zijn. Een echt Belseels streekproduct met bovenlokale uitstraling!


Sinds 2015 werken we nauw samen met de lokale basisscholen om via o.a. onze hommelklas ook kinderen kennis te laten maken met 'andere' muziek en de bijhorende instrumenten. Regelmatig vinden er schoolvoorstellingen plaats die de kinderen op wandelafstand kunnen bijwonen.

startpagina Muziekclub 't Ey